viber_slika_2021-10-16_21-00-32-133

”Енглези” у музеју

Ученици наше школе, заједно са ученицима ОШ “Петар Петровић Његош”, у оквиру часова додатне наставе, са наставницама Славицом Микић и Љиљаном Марков, посетили су Народни музеј Зрењанина, где су се кроз радионице на енглеском језику упознали са Уметничким одељењем музеја. Циљ радионице био је да се заинтересовани ученици боље упознају са уметничким делима и основним појмовима из уметности на енглеском језику.

Ова радионица реализована је у оквиру иновативног пројекта Teach Art Learn English (TALE), осмишљеног кроз сарадњу Спомен збирке Павла Бељанског са Удружењем наставника енглеског језика (ЕЛТА) Србије, и подржаног од стране Фондације Нови Сад 2021 – Европска престоница културе. Пројектом се путем активног учења енглеског језика промовише културно наслеђе које се чува у музеју.
Наставница енглеског језика Славица Микић, заједно са наставницом Љиљаном Марков и кустоскињом музеја, Иваном Арађан, прошла је обуку везану за овај пројекат, а данас су одржале прву радионицу, од више планираних у које укључивати заинтересоване ученике.

viber_slika_2021-10-16_21-33-19-463