20210310_110109

Хуманитарна акција Ученичког парламента – април 2021.

Поштовани ученици, родитељи, наставници,

Позивамо вас да нам се придружите у хуманитарној акцији, коју организујемо у сарадњи са Удружењем НУРДОР – Националним удружењем родитеља деце оболеле од рака.

Nurdor

На позив Удружења НУРДОР, поводом 15. фебруара – Дана деце оболеле од рака, да удруженим снагама допринесемо побољшању услова лечења и живота деце оболеле од рака из целе Србије, радо смо се одазвали одлуком да у школи спроведемо акцију: „Засади живот, буди херој“. Услед неповољне епидемиолошке ситуације и одласка ученика на онлајн наставу, акцију смо одложили за април.

Добровољним прилогом од 100 динара, сваки учесник акције добиће једну посебну оловку – којом се може писати и која у себи садржи семе (нане, босиљка или лаванде). Оловка је спакована у картонски омотач – букмаркер на коме је упутство за садњу семена.

Акцију ћемо спровести у периоду од 26. до 28. априла 2021. Ученици млађих разреда свој прилог тих дана могу дати својим учитељима, од којих ће добити оловке, а ученици старијих разреда, као и наставници и остали запослени у школи, члановима Ученичког парламента, који ће од понедељка до среде, у времену од 13.00 до 15.00 сати  сакупљати прилоге у школском холу.

Сва средства прикупљена овом хуманитарном акцијом биће намењена дугорочно веома важном пројекту – новој Родитељској кући у Београду, која ће обезбедити бесплатан смештај и подршку деци и родитељима из читаве Србије, током лечења на педијатријским хемато-онколошким одељењима.

Много пута смо доказали да умемо да будемо хумани. Учинимо то и овај пут!

Ученички парламент ОШ „Жарко Зрењанин“ Зрењанин