20210402

Награђени на конкурсу ”Дај ми реч да је насликам”

На позив за учешће на ликовном конкурсу ”Дај ми реч да је насликам” у организацији ОШ ”Свети Сава” у Шапцу, дефектолог Александра Пашовић и логопед Јелена Јеличић Ђуричин организовале су за ученике са којима раде ликовну радионицу у школској библиотеци.

Инспирисани причама Јасминке Петровић, том приликом настало је петнаест прелепих ликовних радова, које смо послали за Шабац.

Убрзо је стигла вест: од преко 200 пристиглих радова из око 80 школа и 20 градова, три наша рада награђена су првом, другом и трећом наградом у категорији млађег школског узраста.

Прво место освојио је Синиша Новаков IV1, друго Селмина Зекић III2 и треће Скендер Аметов IV3.

У петак, 2. априла, на Међународни дан књиге за децу и Светски дан особа са аутизмом, у Библиотеци шабачкој уприличена је додела награда и отварање изложбе радова.

Гостољубиви домаћини дивно су нас дочекали, показали нам своју школу, град и градску библиотеку. Упознали смо књижевницу Јасминку Петровић, која нам је уручила награде. Наши ученици посебно су се обрадовали мајицама на којима су одштампани њихови награђени цртежи, као и изложбом коју су посетили, где су на почасном месту изложени њихови радови.

Уз жеље да овај конкурс постане традиционалан, обећавамо да ћемо се радо одазивати на њега и наредних година.