DSC_0699

Школа “Жарко” у време короне

Ускоро ће година дана како живимо, радимо и учимо у пандемији COVID-19. Иако смо се сви у почетку надали да ће све брзо проћи, сада смо свесни да је вирус свуда око нас. Неки наши ученици и наставници су се сусрели са овим вирусом у његовом најгорем облику: изгубили су чланове породице. Ми остали смо уз њих, пружамо им подршку и помажемо да преболе своје губитке.

Ученици, наставници и ваннаставно особље редовно долазе у школу. Школа ради, јер процес учења не може да се заустави.  У складу са препорукама, сада смо још више појачали хигијену у школи, сви носимо маске, чешће перемо и дезинфикујемо руке, смањили смо број ученика који су у једној смени, тако што смо број ученика у одељењу поделили у мање групе. Свакодневно пратимо колико су нам ученици и њихови родитељи здрави, а и ми сами бринемо о свом здрављу.

Родитељи су наши најбољи сарадници. Помажу нам у овим ванредним околностима, тако што поштују све препоруке и брину о деци. Нема масовних окупљања, нема дружења и колико год нам то тешко пада, знамо да можемо да издржимо.

Неке од наших ученика пандемија је дочекала на почетку школовања, неке у периоду када завршавају школу. У школи нема уобичајене граје, жамора, гласног смејања, трчања и јурњаве у дворишту. Сви смо се променили. Али нисмо стали. И даље учимо, радимо, сазнајемо, питамо и тражимо одговоре.

И сви заједно чекамо да ово прође и да школа поново буде као пре: да се поново споје најбољи другари, да имају велики одмор,  да поново гласно певамо, скачемо и ЖИВИМО!

Ксенија Петковић, психолог школе

DSC_0698

DSC_0701