trka-plakat-480x430

Трка за срећније детињство 2020.

Црвени крст Зрењанин у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Спортским савезом града Зрењанина и Савезом за школски спорт и ове године, организује једну од најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста, намењену деци и омладини – “Трку за срећније детињство”, уз мото акције:

„ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“

Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост и промовише здраве стилове живота.

Узевши у обзир тренутну епидемиолошку ситуацији, овогодишња акција „Трка за срећније детињство” ће бити организована у нешто другачијем формату у односу на претходне године, како се не би ни на који начин угрозило здравље и сигурност свих учесника.
У складу са новонасталом ситацијом, а у жељи да успешна традиција не буде прекинута, трка ће бити реализована у периоду од 21. септембра до 2. октобра 2020. године у свим заинтересованим школама појединачно на часовима физичког васпитања уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите. Свака трка ће бити снимана и објављена у форми видео-спота.

Наша школа ће традиционално учествовати у овој хуманитарној манфестацији. Трчаћемо по групама у среду, 30. септембра у школском дворишту.

Учесничке бројеве, који заправо представљају добровољни прилог сваког учесника овој хуманитарној акцији, сви заинтересовани ученици могу добити по цени од 50 динара код учитеља или наставника физичког и здравственог васпитања.