DSC_0026

”Безбедност и одговорност”

У четвртак, 5. марта, у поподневним сатима ученици наше школе имали су прилику да присуствују предавању под називом ”Тијана клик – безбедност деце на интернету”, које им је одржао Игор Јурић, оснивач ”Фондације Тијана Јурић”.

У препуном холу школе, ученици су са занимањем пратили излагање нашег госта о понашању на интернету и друштвеним мрежама, видовима злоупотребе интернета и опасностима које их вребају уколико занемаре нека правила везана за безбедност. Осим тога било је речи и о насиљу међу децом и злостављању вршњака, као и последицама које из њих произилазе.

DSC_0010

DSC_0013

DSC_0026

У другом делу овог едукативног дружења, Игор Јурић одржао је трибину за родитеље и наставнике ”Украдена безбедност”, током које је покушао да им укаже на многе опасности које у данашње време вребају децу на интернету, али и у реалном животу и колико је важна улога самих родитеља у отклањању тих опасности. Односно, колико је важно да родитељи активно учествују у животу своје деце као васпитачи и подршка у свакој ситуацији.

Све оно што се чуло у четвртак у холу школе било је веома едукативно и за ученике и за родитеље, али и врло животно, са мноштвом конкретних истинитих примера, што читавој овој причи даје још већу тежину и значај.

DSC_0043

DSC_0042

DSC_0037