Untitled2

План надокнаде часова

У периоду од 12. до 21. фебруара дошло је до прекида наставе у свим основним и средњим школама, сагласно одлуци Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице од 11. фебруара 2020. године, која је донета по препоруци Министарства здравља због епидемије грипа.

С обзиром на то да је током тог ванредног распуста изгубљено седам наставних дана (један уторак и по две среде, четвртка и петка), исте је потребно надокнадити. Имајући у виду да се наставна година неће продужавати, а да није препоручљиво увођења наставних субота, наш план надокнаде изгледа овако:

Screenshot_1 nedelja

Screenshot_2 nedelja

Screenshot_3 nedelja

Screenshot_4 nedelja

Screenshot_5 nedelja

Screenshot_6 nedelja

Screenshot_7 nedelja

Screenshot_8 nedelja

Screenshot_9 nedelja

Screenshot_10 nedelja

Screenshot_11 nedelja

Screenshot_12 nedelja

Објашњење:

Током дванаест седмица (у млађим разредима десет) надокнађивао би се по један час свакога дана. Прве седмице (од уторка до петка) надокнађивао би се први час у распореду и то тако што би уместо једног првог часа од 45 минута, ученици имали два прва часа по 30 минута (скраћење у законском облику). Наредне седмице надокнађивао би се други час… и тако све до шесте седмице и шестог часа у распореду, чиме би били надокнађени часови за период од четири наставна дана. Након тога би се опет кренуло од првог часа (средом, четвртком и петком) да би се надокнадила још три наставна дана. Напомена: Други час по распореду за петак, који би требало одрадити 1. маја, због државног празника неће бити надокнађен тада, па се помера за 1. јун, као претчас или 6. час.

Почетак наставе у преподневној смени (и код млађих и код старијих разреда) је у 7.45, а у поподневној смени за ученике млађих разреда остаје 13.30, док се за ученике старијих разреда помера на 12.45.