IMG-ef85bb43da26e170b1c477b300f8e229-V

Такмичење у програмирању на микро:бит уређајима

У оквиру програма „Школе за 21. век“, Британски Савет је организовао такмичење у програмирању у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Сврха такмичења је инспирисање младих да решавају свакодневне проблеме у својим школама и заједницама кроз програмирање микро:бит уређаја. За учествовање у такмичењу, потребно је осмислити пројекат као одговор на Циљеве одрживог развоја.

Тим наше школе: Вукашин Жировић и Маријан Петровић, ученици 71 разреда и наставница информатике и рачунарства Милица Кирћански, изабран је за један од 20 најбољих у држави! Наш пројекат „SAVEE.“, је   паметан уређај који те звучним и светлосним сигналом упозорава да напушташ собу остављајући упаљено светло

Такмичење је одржано 29. новембра 2019. у просторијама Стартит центра Зрењанин. Нисмо остварили пласман за наставак такмичења (међународни ниво), али смо се лепо провели. Разговарали смо са амбасадорком Велике Британије, и дружили се са другарима из 20 најбољих тимова Србије!