DSC_0041

Змајеви полетели у нашем дворишту и овог првог пролећног дана

У јесен 2016. године наша школа се укључила у рад организације iEARN, међународне образовне и ресурсне мреже, највеће светске непрофитне глобалне мреже која наставницима и младима пружа могућност да, користећи интернет и савремене технологије у раду на образовним пројектима, унапређују учење и доприносе реформама у свету. Подсећамо да у активностима ове мреже учествује око 2.000.000 младих, 50.000 едукатора, 30.000 образовних установа у 140 држава, а сарадња се остварује на 30 језика.

Првa активност у коју смо се укључили, тада, носила је назив Talking kites around the world (Змајеви који говоре широм света), а организује се у част Јануша Корчака (Janusz Korczaka), борца за дечја права. Кроз овај пројекат, ученици уче о дечјим правима, о Јанушу Корчаку као писцу и о његовој филозофији.

Данас, 21. марта 2019. године, трећу годину за редом, пуштали смо ”змајеве који говоре” у школском дворишту, као и многа деца широм света на данашњи дан, а они су на својим крилима носили лепе поруке, промовишући мир, толеранцију, другарство, равноравност…

Координатор пројекта и иницијатор нашег чланства у организацији iEARN је Анела Милин, наставница шпанског језика.

[foogallery id=“7660″]