Lena

Још један успешан спортиста у нашој школи

Од сада, стална рубрика наших електронских новина – пратимо успешне спортисте наше школе, ОШ ”Жарко Зрењанин“ Зрењанин.

Одлична ученица, вредна спортисткиња Лена Мирковић, ученица седмог разреда наше школе о бављењу гимнастиком и освајању првог места на општинском и окружном такмичењу, каже следеће.

  • Да ли си се спремала за ово такмичење’?

– Јесам. Баш су били напорни тренинзи. Тренирала сам дуго.

  • Колико дуго се бавиш гимнастиком?

– Бавим се 9 година. Ту љубав сам развила када сам била баш мала, каже Лена. Волела сам да се преврћем по кући, и то је моје родитеље навело да ме упишу на гимнастику.

  • Како усклађујеш обавезе?

– Тешко, али умем некако да распоредим време и то ми не прави неке веће проблеме.

  • Шта си очекивала од такмичења? Да ли си била довољно спремна?

– Такмичење је требало да буде касније, па се померио термин, тако да сам имала мало времена да се спремим, али је било све добро и надам се и даље да ће бити на републичком.

  • Шта очекујеш од тог такмичења?

– Спремам се још увек.

Лена истиче да је такмичење тешко, али да ће урадити најбоље што може.

На питање каква је конкуренција, сазнајемо да су гимнастичарке јако добре, посебно из Суботице, Новог Сада, али да ће се Лена потрудити.

На питање шта воли највише да ради, она каже да највише воли да ради на партеру, јер воли уз кореографију да ради неке елементе. Није тешко запамтити кореографију, већ је теже радити елементе, каже Лена. Нпр. скокове су тежи него запамтити целу кореографију.

Волела би да се бави и даље гиманстиком, те треба да почне да се спрема да буде судија. Сазнали смо и да најчешће гимастичарке завршавају активно бављење овим спортом са 15 година. Од Лене смо сазнали да би од такмичења издвојила Државно првенство 2017. на којем је освојила друго место.

Када је реч о тренинзима они трају два сата, четири пута недељно, док су суботом у трајању од три сата. Трајали би дуже да су услови бољи, каже наша саговорница. Она каже да тренира у Соколском друштву Соко Зрењанин, те да јој никада није досадно. Како гимнатика, као и сваки спорт, носи дозу ризика од повреде, Лена истиче да јој је страх од повреде присутан када ради на греди. Желимо јој успеха на Републичком првенству!

Припремиле: Елена Коњикушић, Александра Јованов, Милица Кузмић и Ања Живковић,

чланови новинарске секције школе