_DSC0263

Фудбалери „Жарка“

Душан Милидраговић и Константин Каран су добили позив за селекцију Србије, те су наши ђаци похађали „Зимску школу“ Фудбалског савеза Србије од 16. до 21. јануара у Старој Пазови. Душан је био у генерацији 2006. годишта, док је Конастантин био са годину дана млађим, 2007. годиште.

Наши ђаци о овоме кажу следеће:

На питање каква су им била очекивања пре него што су отишли, Константин истиче да је очекивао позив, а напомиње да је у узрасту 2007. било њих тројица из Зрењанина, а да је Душан био једини 2006. Ученици сад чекају Пролећну школу.

Душан напомиње да ће када буду старији играти и против других држава. То није нешто што се подразумева, већ треба да се доказују.

Предности доласка у камп су тренирања и нада да ће их опет позвати и следећи пут. Душан каже да, иначе, тренира 6 година и тренира у ФК „Спорто“. А Константин у истом клубу тренира седам година. Наши фудбалери истичу да без обзира на годиште, некада имају и заједничке тренинге. Тренинзи су три пут недељно по сат и тридесет минута. Обојица дечака је изразила жељу да се професионално баве спортом, а о томе ће пресудити  и напорни тренинзи.

Још један спортиста, фудбалер који је играо за репрезентацију је и ученик седмог разреда Оливер Радосав. У разговору смо сазнали да око 6,5 година тренира фудбал. Почео је у ФК „Петлић“, а сада игра за ФК “Спорто“. За репрезентацију  је почео први пут зиме 2017. Други пут је било у лето 2018. године.

На питање каква су му сада искуства, Оливер истиче да када су у кампу при репрезентацији, он траје по недељу дана,  два пута дневно су тренинзи. Посебно имају голмани тренинг, посебно играчи у одбрани, нападу и везном реду. Тренинзи нису лаки, доста су захтевни. Оливер игра на позицији левог стопера. То је задња линија одбране.

На питање зашто је почео да тренира, Оливер истиче да је прво тренирао пливање, па атлетику,  али да се пронашао у фудбалу. Такође, као и Душан и Константин и Оливер жели да се професионално оствари  у фудбалу.

Припремиле: Елена Коњикушић, Александра Јованов и Теса Фодор,

чланови новинарске секције, као и Никола Мргић, сарадник новинарске секције школе

_DSC0266

Душан Милидраговић и Константин Каран

 

_DSC0267

Оливер Радосав