002

Републичка награда литерарној секцији наше школе

Министарство просвете, науке и технолошког развија Републике Србије, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанка Максимовић доделили су литерарној секцији наше школе треће место на Републичком такмичењу литерарних секција основних и средњих школа за рад у школској 2017/2018. години.

Награду додељује стручна комисија Друштва за српски језик на основу предате документације којом се представљају методе и облици рада, садржаји који су реализовани, успеси ученика на такмичењима и самостални ученички радови.

У оквиру рада литерарне секције ученици се оспособљавају за самосталну интерпретацију књижевних дела, продубљују познавање теорије и историје књижевности и сазнају више о животима познатих књижевних стваралаца.

Талентовани ученици имају прилике да искажу свој унутрашњи свет самосталним стваралаштвом и са најуспешнијим радовима учествујемо на различитим конкурсима.

Литерарна секција традиционално организује литерарни конкурс поводом Дана школе, на који пристижу радови из целе општине.

Најзаслужнији што смо добили ову награду су ученици укључени у рад секције прошле школске године, а то су, у највећем броју, наши овогодишњи и прошлогодишњи осмаци, те њима честитам и посебно им се захваљујем на уложеном труду, раду, времену, креативности и љубави.

Припремила: наставница Емилија Ћоровић

002

001

slika s nagradom