20181222_122658

Хуманитарни турнир у Жарку

У нашој школи овог викенда, 22. и 23. децембра, организује се хуманитарни турнир у фудбалу и одбојци.

Средства прикупљена од турнира намењена су за Ивана Живкова, зрењанинског олимпијца и освајача златне и сребрне медаље на Олимпијским играма Специјалне олимпијаде у Лос Анђелесу 2015. године, који живи у деветочланој породици, која је остала без крова над главом у пожару који је захватио део куће у Тарашу. Иначе, Иван је и национални првак за 2018. годину у атлетици, бичволеју и фудбалу, а у јуну ове године, био је члан одбојкашке УНИФИДЕД екипе Специјалне олимпијаде Србије, која је освојила златну медаљу.

Иван се свима захваљује, а његов тренер Борислав Нухановић истиче да је Иван скроман да се одлично показује на терену, и да је освојио из четири различита спорта, 4 државна првенства, те да је изузетно свестран. Када је реч о овој акцији, он се нада да ће бити охрабрујућег исхода. Такође је напоменуо да Хенди клуб слави 10 година свог рада.

Срђан Игњатов, наставник физичког васпитања у ОШ“ Жарко Зрењанин“, организатор овог турнира, уз подршку школе и МЗ „ Доља-Црни шор“ каже да није први пут да се хуманитарни турнири одигравају у нашој школи, те да ће сваки учесник турнира, захваљујући спонзорима, добити пакетић и захвалницу.

Фудбалски турнир је играло 12 екипа, са по две утакмице, а сутра – 23.12. очекују се утакмице у одбојци.

Огњен Бабић, учесник турнира и ђак седмог разреда наше школе каже да је разлика када се игра овакав турнир, и турнир за освајање места у томе што се овакви турнири играју из задовољства, те да му је драго што ће се на овај начин некоме помоћи.

Акцију су помогли: „Технофлуид“ ДОО Зрењанин, ”Сувенири ХБ“ Зрењанин (Мужља), ОК „Клек МД“ Зрењанин, „Gomex“ Зрењанин, МЗ „Доља-Црни шор“ Зрењанин, ОШ „Жарко Зрењанин“ Зрењанин, Млекара „Стадо моје“ Мошорин, „Сагот“ Зрењанин, ПВЦ алусистеми “Мрак“ Зрењанин, Канцеларија за младе Зрењанин, Ординација опште медицине др Драгана Бабић, Зрењанин, СТР“Матеја“ Зрњанин (Мужља).

Припремиле: Милица Кузмић, Ања Живковић, Јасмина Томашев, Теса Фодор, чланови новинарске секције

Извор: http://www.oszzrenjanin.edu.rs/2018/12/18/хуманитарни-турнир/