Обавештење за родитеље ученика првог разреда

Наставница енглеског језика Тамара Влаисављевић замолила нас је да родитељима ученика првог разреда пренесемо следећу молбу:

Поштовани родитељи,
Желела бих овим путем да вас упознам са плановима за наредно полугодиште, а у вези дигитализације наставе енглеског језика у првом разреду основне школе.
На почетку, желим да вас обавестим да је у питању опционална активност која није обавезног карактера и не оцењује се.
Наиме, ја сам у току прошле школске године прошла обуку у организацији Министарства просвете за ”Дигиталног наставника” и оспособила се за, између осталог, креирање виртуелне, дигиталне учионице, где би ученици спрам својих спосоности и афинитета могли прелазити образовну видео игрицу, која је у комплету нашег изабраног Акроноло издавача уџбеника Our Dicovery Island, за први разред основне школе.
Ја бих, као наставник у датој виртуелној учионици, имала увид у њихово кретање кроз игрицу, пратила напредовање и сл. Да би игрицу успешно завршили, мораће успут редовно савладавати вокабулар и градиво обрађено на часу, а надам се да ће им ово бити додатна мотивација.
Саму офлајн верзију игрице можете код куће покренути са диска који је сваки ученик добио у уџбеничком комплетуOur Dicovery Island, да би стекли бољи увид у саму активност коју планирамо.
Уколико сте заинтересовани, молим Вас да потпишете да сте сагласни да региструјем Ваше дете на онлајн игрицу у виртуелну учионицу. За то ће ми бити неопходан код на крају уџбеника, па Вас молим да исти не укуцавате сами, тј. да регистрацију не покушавате да урадите сами, јер дете ја придодајем у одељење са мојим приступним наставничким кодом. Такође вас молим да код који је покривен сребрном траком на крају уџбеника Вашег детета пажљиво огребете (најбоље новчићем) и прецизно (водећи рачуна о великим и малим словима) препишете на сагласност коју ће Ваше дете донети кући. Уколико нисте сигурни како то да урадите, нека ми се дете јави и донесе уџбеник, па ћу ја то урадити на часу.
Желим да нагласим да деца у овој игрици/учионици не могу међусобно комуницирати, нити слати или примати било какве поруке са интернета или на интернет. Једино ја као наставник имам увид у њихово напредовање.
Сагласност (чију форму можете видети на крају овог текста) ће Ваше дете добити од мене или од учитеља и молим Вас да ми је у што скоријем року вратите, уколико сте заинтересовани за учешће Вашег детета у овој активности.
Хвала на разумевању и срдачан поздрав од наставнице енглеског језика, Тамаре Влаисављевић.

Screen Shot 2018-12-18 at 23.09.04