Представници рукометне репрезентације Србије посетили су школу „ Жарко Зрењанин“ Зрењанин, у уторак, 23. октобра, дан пред утакмицу са Белгијом, коју ће одиграти у зрењанинској „Кристалној дворани“, а на почетку квалификација за Европско првенство 2020.
Дочекани су у школској сали за физичко, уз присуство представника локалне самоуправе и Савеза за школски спорт града Зрењанина, као и наставника физичког васпитања школе, директора школе и многобројиних ђака.
Поразговарали су су члановима рукометне секције школе, а поједини су се испробали и у “пуцању” пенала.
У разговору са голманима Дејаном Милосављевим и Владимиром Цупаром, сазнали смо да очекују да ће утакмицом у нашем родном граду дати свој максимум и изаћи као победници.
Истичу да се спремају добро и да ће дати свој максимум због свих који их прате и верују у њих.
На питање како се припремају за утакмице, осим редовних тренинга, сазнали смо да се припремају највише психички, јер је измењен састав екипе. Млађе генерације су дошле, те се ради на причи и психологији.
Најважније је да се играчи познају, поштују и респектују. Да свако зна да својом партијом може свом саиграчу, а не себи само, да помогне.

– Да сте 100 посто на терену и да помажете својој екипи, јер појединац не може сам да победи, а рукомет је колективни спорт.То је оно што разликује екипу од тима. – речи су голмана Милосављева.
Највећу подршку им представљају породице, али и осећај добродошлице, попут данашњег, који ће они пренети на своје саиграче, даје им мотив да буду још бољи. Такође, истакао је да се нада да ће оправдати очекивања свих и да ће то урадити на прави начин.
Иначе, репрезентацију предводи Ненад Перуничић, а утакмица са Белгијом је 24.10. у „Кристалној дворани“ са почетком у 18 часова.

Припремиле: Ања Живковић, Милица Кузмић, Теса Фодор, Александра Јованов, Елена Коњикушић,

ђаци-репортери ОШ“ Жарко Зрењанин“ Зрењанин