DSC_0449

И ове године оборен рекорд

Акција сакупљања старе хартије, као једна у низу активности школске организације „Мали еколози“, наишла је и ове године на велики одзив како ученика, тако и родитеља и наставника.

Свако је на свој начин дао допринос акцији, а чињеница је да смо сакупили преко 13 тона хартије, тачније 13.389 килограма.

Међу ученицима млађих разреда, највише је сакупило одељење IV4, укупно1352,5 кг, уз велико ангажовање и сарадњу ученика и њихових родитеља, на које се учитељица веома поноси.

У одељењима старијих разреда, протекле две године, највише је сакупилo садашње VIII3, међутим, у овогодишњој акцији су заузели друго место међу старијим ђацима, а треће место на новоу школе, сакупивши 1114.3кг, док је прво место припало одељењу V2  са 1369,5 кг сакупљене хартије.

Ученици осмог три су истакли да су хартију сакупљали недељу дана и да су сакупили готово цео камион. Док су ученици V2 довозили хартију комбијем, сакупљали је неколико дана, а кажу да су највише скупили картона идући по продавницама. Трудили су се и желели победу, што су и остварили.

Најважније је да се овом акцијом развија еколошка свест код ученика о значају рециклирања папира, а школа се нада да ће се у акцији наредне године оборити садашњи рекорд, како је било и претходних година.

Организатори акције „Мали еколози“ захваљују свим ученицима, родитељима и наставницима, а посебно ученицима VIII4, на сарадњи, стрпљењу, ангажовању и учешћу.

Припремиле чланице новинарске секције:

Елена Коњикушић, Александра Јованов, Теса Фодор, Јасмина Томашев