DSC_0504

Из пера наших новинара: Посета покрајинског секретара и саветнице

Пројекат ”За чистије и зеленије школе у Војводини”, кроз акцију ”Секретаријат ближи школским клупама” био је повод посете.

Кроз акцију секретаријата, а ради јачања веза између образовних установа и ове установе, нашу школу су посетили покрајински секретар за образовање, управу, прописе, националне мањине – националне заједнице, господин Михаљ Њилаш и саветница за развој образовања, васпитања и ученичког стандарда Јелена Млађеновић, и том приликом се упознали, између осталог, са једним од наших пројеката у којем учествујемо – ”За чистије и зеленије школе у Војводини”.

Гости су имали прилику да присуствују приредби наших ђака – погледају драмске игроказе ученика 4/4, 3/3 и 3/2, као и модну ревију ученика нижих разреда направљену од рециклираног материјала, као и накита, коју су представили ученици виших разреда.

Додељене су награде и похвале за најоригиналније еко-поруке ученицима: Дарку Немету 7/3, Анђелији Радаковић 8/4, Борису Вуковићу 8/3, Марији Бутина 8/3, као и Дивни Недић, Сташи Богдановић, Уни Мојсин, Нађи Пејкић, све из 2/2.

Такође, приказана је и поставка изложби свећа, сапуна и шешира од рецикираног материјала. Укупном доживљају допринео је филм који је настао интеграцијом предмета српски језик, информатика и биологија, а тема је била Мој Зрењанин.

Свему овоме повод је био обележавање Дана планете Земље, а гости су касније присуствовали и радном састанку на којем су размењене идеје, савети, искуства и препоруке, као и могућности путем којих ће школа моћи да добије помоћ и подршку.

У разговору са чланицама новинарске секције, ученицама Александром Јованом и Милицом Кузмић, о утисцима боравка у нашој школи, саветница Млађеновић је рекла да јој је драго што је била код нас у школи и да јој је то први пут, те да би волела да дође још неки. Нада се да ћемо и даље са наставницима моћи да радимо, не само на питању екологије, него и осталим пројектима. Истакла је да би било добро да, како је рекла, « будете сами креатори неких нових идеја, које можда нису у оквиру наставе, али нешто што вас занима, па да са наставницима имате шансу да се упознате и са тим.»

Покрајински секретар је истакао да је школа лепа, уређена, да много чинимо у пројектима да то буде још боље. Нагласио је да је школа све зеленија, уреднија. Захвалио се на лепом програму који је приређен и пожело нам много успеха у даљем раду.

DSC_0505