DSC_0012

Школска слава Свети Сава 2018.

Један од најсвечанијих дана у години, у свакој школи је дан обележавања школске славе Светог Саве. Тако је било и овог 27. јануара у нашој школи, свечано и достојанствено. Обележили смо славу како то доликује свакој домаћинској кући, уз икону, славски колач, жито, свећу, уз присуство великог броја ученика, родитеља, колега, пријатеља школе.

Након славског обреда, који је обавио отац Радивој Нађалин, овогодишњи кум школе Драгомир Радованац, председник Савета Месне заједнице Зелено поље, а некадашњи ученик наше школе, кумство за следећу годину предао је  Славку Зоговићу и Илији Ждрњи, за ову прилику представницима одељења продуженог боравка и њихове учитељице Снежане Ровчанин.

Гост школе на овогодишњој прослави био је и Драган Видаковић, један од оснивача и председник организације ”Светосавље”, који је директорки школе Ивани Бошњак уручио на поклон двадесет икона Светог Саве, које ће од сад красити школске учионице.

Након тога погледали смо приредбу, који су са ученицима припремале наставнице Драгана Табачки, Милица Ненин, Вера Сабо и Људмила Воркапић и Хајналка Ђокић.

По завршетку програма, сви присутни ученици послужени су житом, славским колачем и бомбонама.