25152321_2037710069773792_5224997502552063437_n

Жарковци међу најдаровитијима у покрајини

У  среду 13.12.2017. ученици наше школе, Лука Радаковић и Душица Пиперски, са наставницом техничког и информатичког образовања Снежаном Врањеш поново су се нашли у централном холу Покрајинске владе, овога пута да би примили награду за успехе које су постигли  претходне школске године на републичким такмичењима. Наиме, ученике основних, средњих и музичких школа из Војводине, који су постигли врхунске резултате на републичким и међународним такмичењима у школској 2016/2017. години и њихове менторе, Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину наградили су новчаним наградама, дипломама и похвалама у оквиру манифестације “Таленти 2017“.

Свечано уручење награда најдаровитијим ученицима и њиховим наставницима уприличено је у централном холу Покрајинске владе, где су представљени најбољи ученици у области науке, технике, језика и књижевности, ликовне и музичке уметности. Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је поручио да су сви награђени ученици наш понос и да они треба да буду узор младим људима, похваливши посвећеност њихових ментора и родитеље који су им били велика подршка. Проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, уз честитке најбољим ђацима у нашој покрајини, указао је на значај изузетности коју поседују, а коју су успешно исказали у раној младости, упутивши посебне похвале менторима и родитељима који су то препознали и подржали.

Душица Пиперски награђена је за освојено прво место на републичком такмичењу у области екологије, Лука Радаковић за такође високо пласирано прво место из технике као и њихова менторка наставница Снежана Врањеш за свој труд и рад са овим ученицима.

Овом приликом имали смо част и задовољство да се нађемо на истом месту са младим талентима у области науке, технике, језика и књижевности, ликовне и музичке уметности чиме смо још једном показали и доказали на који начин се учи и ради у ОШ“Жарко Зрењанин“ у Зрењанину.

[foogallery id=“4666″]

Припремила: наставница Снежана Врањеш