DSC_0220

Стигли нам гости из Аргентине – медведићи Пабло и Мајте

У склопу сарадње са iEARN организацијом, ових дана прикључили смо се још једном пројекту – Плишани медведићи (Osos de peluche).

Идејни творац овог пројекта је аустралијска професорица Муриел Велс (Muriel Wels), чланица iEARN-а. Од 1996. године у пројекту учествују школе из Немачке, Аргентине, Канаде Костарике, Данске, Еквадора, Шкотске, Новог Зеланда, Румуније, Русије, Јужне Африке, Ирске, Летоније, Литваније, Швајцарске, Турске, а од ове год и Србије, са нашом школом као представником. Вођа пројекта је Лусија Рубио из Аргентине.
Пројекат се базира на разумевању различитих култура и на подстицању креативног писања.

Наставнице Весна Бјелић и Анела Милин са члановима шпанске секције раде на овом пројекту, тако да су се преко iEARN-а повезали са школом Упсала (Upsala Colegio) из Аргентине. У Аргентину смо послали два медведића (Рале и Миле) са сувенирима и писмима, а на нашу адресу прошле недеље стигла су два медведића Аргентинца – Пабло и Мајте.

Током три наредна месеца медведићи ће гостовати код нас, наши ученици ће им показати школу, своје домове, град… а они ће ”писати” у 1. лицу, на шпанском језику своје ýтиске о боравку у Србији. Фотографисаће се у разним ситуацијама, а слике ће постављати на Фејсбук групу. Између осталог, планирано је и да наши и ученици из Аргентине организују Скајп сусрет, како би разменили утиске. Након три месеца, медведићи се враћају својим кућама са поклонима.

Овим пројектом промовише се шпански језик и међукултурна сарадња. Пројекат доприноси практичном учењу, примени наученог, промовисању толеранције и ширењу пријатељства.

received_1961311647450749

FB_IMG_1512137179151