DSC_0031

Смотра примера добре праксе – Раковица 2.12.2017.

У суботу 2. децембра, у ОШ ”Иво Андрић” у Раковици одржано је стручно саветовање ”Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава.” Наставници из три београдске школе (ОШ ”Иво Андрић”, ОШ ”Ђура Јакшић” и ОШ ”Владимир Роловић”) и три зрењанинске школе (ОШ ”Жарко Зрењанин”, ОШ ”2. октобар” и ОШ ”Вук Караџић”) презентовали су примере добре праксе креативног наставног и ваннаставног рада, размењивали искуства и учили једни од других.

Након поздравних речи присутних директора школа, учесници су подељени на три локације, према секцијама (1. Креативни наставни рад, 2. Добри избори, 3. Пројектовање наставе, 4. Индивидуализација као потреба, 5. Лепо понашање, 6. Одлична ваннаставна пракса и 7. Будућност у учионици – наставна средства) за које су пријавили своја излагања. Око 40 наставника и стручних сарадника представило је 30 примера добре праксе.

Нашу школу представљали су: Ивана Бошњак, Оливера Урошев Палалић, Јадранка Жигић, Ивана Вуков, Хајналка Ђокић, Кристина Барши, Рената Лазар Декањ, Мирјана Радовановић и Немања Мицић. Одржали смо пет презентација.

Захваљујемо се организаторима и модераторима на идеји и доброј организацији. Допао нам се овакав вид неформалног, али веома корисног стручног усавршавања. Вратили смо се у Зрењанин пуни утисака и нових идеја, које планирамо да спроведемо у дело, што и јесте основни циљ овакве размене искустава.

Мирјана Радовановић