DSC_0025

Представљамо примере (наше) добре праксе

У четвртак, 9. новембра, у Културном центру Зрењанина, одржана је Трибина, у организацији Удружења зрењанинских учитеља (УЗРУ).

Екипа наше школе, у саставу: Оливера Урошев Палалић, Јадранка Жигић, Александра Жигић, Мирјана Радовановић и Ивана Бошњак, представила је део активности које су реализоване током претходне школске године у оквиру пројекта ”Сарадњом до знања”.

Оливера Урошев Палалић, координатор поменутих активности, говорила је о самом пројекту и како је дошло до нашег учешћа у њему. Наиме, Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је конкурс, на који смо се пријавили, након што смо осмислили активности. На том конкурсу смо одабрани, као једина основна школа у Зрењанину и кренули у реализацију планираних активности, које су имале за циљ иновирање наставе кроз тематско планирање и трансформацију часова, повезивањем садржаја различитих предмета, кроз кооперативни рад наставника. У школи је током 2016/2017. године одржано укупно 15 планираних пројектних активности, у које је био укључен велики број наставника и ученика. Ове школске године наставићемо са радом на пројекту, а све ће моћи да се пропрати на сајту школе, где су активности документоване извештајима, припремама за часове и фотографијама.

Учитељице Јадранка Жигић и Александра Жигић представиле су део активности, које су рађене у оквиру пројекта, у разредној настави. Њихове активности садржале су интеграцију и корелацију предмета: свет око нас, ликовна култура и физичко васпитање.

Након тога, приказано је још неколико примера успелих часова, на којима су интегрисани садржаји различитих предмета, такорећи ”спајано неспојиво”, а који су се веома допали и ученицима који су у њима учествовали, али и наставницима, који су заједно са њима уживали у оваквом начину рада.

Након ових излагања уследила је размена искустава са присутним колегама, уз позив да осмисле што више сличних активности и да се поново видимо на некој следећој Трибини, да би разменили нове идеје.

[foogallery id=“4528″]