DSC_0014

Радионица Интегративни (мултидисциплинарни) приступ настави српског језика одржана је у нашој школи, у петак, 3.11.2017.

Радионица је реализована са циљем унапређивања наставе представљањем иновативних метода – интегративног (мултидисциплинарног) приступа настави, са акцентом на наставу српског језика, али и на већину предмета који су се везивали око појединих тема блока наставе овог типа.

Циљ окупљања наставника општинског Актива српског језика, и оних који предају друге наставне предмете у школама, био је размена искуства и указивање на значај примене ове методе у настави.

Представљена су искуства са петанаест пројектних активности наше школе; уследили су сараднички радни задаци и размена мишљења.

Искуства присутних указују да је добро дошла размена мишљења око ове теме, да је радионица била подстицајна и мотивишућа за даљи рад, примењива у пракси, те да је реализовано било оснажујуће, корисно и инспиративно!

Радионицу је реализовала, уз одобрење Школске управе Зрењанин, Оливера Урошев Палалић, наставница српског језика, спољни сарадник ове установе.