22179956_857107024458151_1596813425914684874_o

Током сваке школске године прва седмица у октобру је најзанимљивија, највеселија, распевана, разиграна, креативна, насмејана… испуњена шароликим активностима, у школама широм Србије. Традиционално већ, то је време када се у свакој школи одржава манифестација под називом Дечја недеља. Као и ранијих година, и ове године осмислили смо и реализовали мноштво садржаја, колико забавних, толико и едукативних.

У току преподневне смене, у којој су били ученици старијих разреда, организовани су спортски турнири у одбојци, кошарци и малом фудбалу, а наши ђаци такмичили су се, можемо рећи већ традиционално, у склапању Рубикове коцке.

Мали еколози наше школе за ову недељу испланирали су завршницу велике акције сакупљања старе хартије. Акција је била такмичарског карактера, али и друштвено-корисног, од сакупљеног новца наставиће се уређење школског простора. Поносни смо што је у овој акцији оборен прошлогодишњи рекорд са сакупљених преко осам тона папира.

Још једна традиција није изневерена ни ове године, хуманитарна посета Дечјем селу у Сремској Каменици током Дечје недеље, а у организацији Клуба за УН школе.

За крај радне недеље планирана је и реализована велика журка за ученике старијих разреда.

У поподневној смени ученици четвртог разреда пожелели су добродошлицу у Дечји савез ђацима првацима, пригодним програмима и симболичним поклончићима.

Наставили смо лепу сарадњу са корисницима Геронтолошког центра, који су се дружили са нашим малим ђацима у ликовним радионицама, као и много пута до сад.

Осим тога, угостили смо глумце који су нам извели представу ”Негде иза седам брда”, као и играче КУД-а Ђерђеф, који су нам приказали део свог репертоара.

За крај недеље позвали смо на вашар родитеље, баке и деке, пријатеље и комшије. А на вашару.. свега.

Током недеље, ђаци петаци су посетили градску библиотеку, а ђаци прваци школску, где су се уписали и сазнали да ће им то чланство трајати пуних осам година.

Један дан наши најмлађи ђаци су посветили осликавању бетонских површина око школе кредама, а чланови ликовне секције радили су на муралу посвећеном Дечјој недељи у холу школе. Сви заједно радили смо на добром расположењу све деце и свих запослених у нашој школи.