DSC_0357

Жаркови ђаци репортери на Сајму спорта

Новинарска секција Основне школе „ Жарко Зрењанин“ била је у петак, 6.10.2017. гост Савеза за школски спорт Војводине, на штанду Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, при Сајму ЛОРИСТ у Новом Саду.

Савез за школски спорт Војводине у оквиру сајма ЛОРИСТ, промовисао је активности које се реализују у школама са циљем унапређења здравља. Један од пројеката био је и Ђак репортер.

Ученице наше школе, ђаци репортери: Елена Коњикушић, Нађа Палалић, Милица Кузмић, Александра Јованов, Теса Фодор и Ања Живковић, под менторством наставница Оливере Урошев Палалић, имале су прилику да на Сајму разговарају са Михаилом Дудашем, председником Савеза за школски спорт Војводине, нашим атлетичарем; да од др Драгана Додера сазнају колико је важна улога спорта у раном препознавању талента.

Учествовали су у радионици Савеза за школски спорт Србије, представљањем пројекта Ђак репортер, при чему су разговарале са новинарком Катарином Синђелић; учесницама пројекта Твој лајк за наш плес, као и стручним сарадником Савеза за школски спорт Србије Сањом Угрен, која је истакла да јој је задовољство када се ђаци укључују у овакав вид сарадње. Такође, ђацима репоретерима, у оквиру радионице, обратио се и Лазо Бакмаз, новинар.

Припремили ђаци репортери:

Елена Коњикушић, Нађа Палалић, Милица Кузмић, Александра Јованов, Теса Фодор и Ања Живковић

[foogallery id=“4357″]