20170923_114719

Трка за срећније детињство у Зрењанину

У зрењанинском Авив Парку, у суботу, 23.9. одржана је традиционалана спортско-хуманитарна манифестација коју организује Црвени крст Србије.

Трка је мењала место одржавања, али не и свој три деценије дуг хуманитарни карактер. Наиме, куповином такмичарског броја, по цени од 50 динара, учесници су се придружили акцији за помоћ деци без родитеља и одличним ђацима из породица у стању социјалне потребе.

Пре трке уприличена је 10. Мини олимпијада удружења за помоћ ментално недовољно развијенм особама; добровољно давање крви; продајна изложба радова особа са сметњама у развоју.

Трчали су прво предшколци, па основци по узрасту – посебно дечаци и девојчице; док су средњошколци трчали заједно од 1. до 4.разреда, само подељени у категорије – дечаци, девојчице.

Учествовали су и ученици наше школе, ученици VII2 са разредном, наставницом Аном Јованов. А како је рекла водитељ програма, сви су победници трке, јер промовишу хуманост, спорт, здрав начин живота. Ипак, најбољима су уручене дипломе, медаље, поклони и пехари.

Уз пријатеље никад ниси сам, био је слоган овогодишње трке у Авив Парку Зрењанин, који је у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Спортским савезом града Зрењанина, Црвеним крстом, Савезом за школски спорт – по други пут организовао Трку за срећније детињство.

Припремила: новинарска секција школе

[foogallery id=“4237″]