DSC_1042

У понедељак, 15.5.2017. године одржана су три часа  у оквиру пројекта „Сарадњом до знања“. Ученици VII2 разреда на часовима информатике са наставницом Милицом Кирћански направили су презентације помоћу којих су својим друговима предавали о храни. Њихово излагање, али и одговарање на питања ученика и наставника, трајало је цео први час. Радили су у оквиру група: Масти, Протеини, Витамини, Минералне соли, Угљени хидрати.

Након излагања ученика, на другом часу, уследила је презентација шесте, наставничке, групе: наставнице Ивана Вуков, Кристина Барши и Емилија Ћоровић осмислиле су питања, а наставница Милица их је презентовала у форми квиза, тако да су ученици у оквиру групе покушавали да дају одговоре.

Показали су шта знају о хранљивим материјама и како са овим знањем повезују претходно стечена знања из биологије, из математике решавали су задатке засноване на пропорцији, а из српског језика проверавали су своје познавање позајмљеница на појмовима који означавају храну, те вежбали коришћење Речника страних речи Милана Вујаклије.

На трећем часу, часу енглеског језика, ученици су показали познавање терминологије којом се означава храна у енглеском језику, радећи такође у групном облику рада.

У напетом такмичењу за бод разлике испред групе Протеини , победила је група Минералне соли.

Припремила: наставница Емилија Ћоровић

[foogallery id=“3866″]