DSC_1011

У петак, 10. марта, отворила су се врата школе за све будуће прваке и њихове родитеље.

Приредба за најмалађе у холу школе, а презентација о нашој школи, припремљена за родитеље, одвијале се у исто време.

Наиме, и овог Чаробног дана, као и прошле године, било је много посетилаца, а имало је шта и да се види.

Штандови из домена свих предмета имали су за циљ да приближе и заинтересују будуће прваке за знања која ће стицати у нашој школи.

На сваком штанду били су приказани најупечатљивији предмети, материјали, речници… оно што карактерише дати предмет.

На штанду хемије и физике, будући школарци могли су да виде екперименте који су експлодирали, мењали боје, горели… Те, не чуди , да је највише будућих ђака било баш око овог штанда.

Ликовни штанд је понудио цртање угљеним штапићима и кредама у боји, док је на штанду биологије био изложен микроскоп, кроз који су наши будући полазници могли да уоче бактерије, делове ткива. Костур Коста, и предавање о томе колико костију имамо у организму, није оставило учеснике равнодушним. Било је на штанду и приказа система људских органа, шкољки…

Штанд историје и географије – срдњовековни манастири у слици, макете, диносаурси, географске карте..

Техничко и информатичко овразовање је понудило радове старијих ученика: шешире, макете од папира, али највећу пажњу је привукао робот којим су наши роботичари управљали.

И на крају, на штанду енглеског, шпанског и српског језика, могло се проверити основно знање енглеског – игрицом на таблету; склопити се пузле од градова у Шпанији; погледати обимни речници српског језика, а малишани су за успомени добијали поклон: речи добродошлице на ова три језика!

Па, добро дошли, будући прваци!

 

Припремио: Виктор Мучај, члан новинарске секције

[foogallery id=“3381″]