noc-istrazivaca

Придружите нам се у Ноћи истраживача 2016.

У петак, 30.9.2016. нашу школу на овогодишњој манифестацији ”Ноћ истраживача” представљаће ученици са својим наставницама Снежаном Врањеш и Ибојком Ерић. Приликом пријаве за овај међународни пројекат наша школа понудила је велики избор радионица, од којих је комисија састављена од организатора манифестације одабрала следеће:

  1. Cool роботић (Теодора Ковачевић V4, Сара Гут V4 и Никола Мартинов VI2),
  2. Мале сладолеџије (Јелена Буњевачки, Бојана Квргић, Стефан Гаговић, Милош Баждар, Дамјан Чавић, Данило Радовић, Милица Терзић и Милица Славков сви ученици VI2),
  3. Миљанова ветрењача (Миљан Јованов VIII2),
  4. Eко лепеза (Лазар и Лука Марковић V1, Гаврило Цабадај V1, Бранка Николић VI2 , Милица Вучурeвић VI4) и
  5. Mини еко-вентилатор (Дуња Печи VII1, Јована Микановић VII1, Марина Микановић V3, Теодора Павлов VII1 и Стефан Али VII1).

Oсим наведених пет радионица, у Ноћи истраживача приказаћемо и ”Снежну слоновску пасту” из области хемије, коју ће презентовати ученик Виктор Мучај VIII2 и наставница Ибојка Ерић.

Али ни ово није крај активностима наше школе и овог пројекта тако да вас све позивамо да подржите i екипу школе која се такмичи у квизу знања и наставницу Милицу Кирћански која их увелико припрема и организује.

Драги наши ђаци, родитељи, колеге и сви заинтересовани да подржите науку на леп и оригиналан начин дођите до Културног центра у петак, 30.9.2016. у 17:00 и останите са нама до 21:00 шетајући се од штанда до штанда у Културном центру, као и до Народног музеја, градског трга, Градске народне библиотеке…

И на крају још једна лепа вест… Огроман рад и труд ученика и наше наставнице Снежане Врањеш ове године резултирао је не само одабиром оволиког броја радионица које она изводи са својим ученицима, већ и добијањем награда врло високог ранга у области аматерског филма. Окитићемо се сјајним одличјима од 18.20 у Барокној сали градске куће, где ће наше мале-велике филмаџије, којима овом приликом честитамо и изражавамо дубоко задовољство на њиховом изузетно великом успеху рекавши: ”Поносни смо на вас”, примити награде

Резултати такмичарског конкурса су следећи:

ДОБИТНИЦИ НАГРАДА КОНКУРСА КРАТКОГ АМАТЕРСКОГ ФИЛМА

БУДИ COOL KAO…

ПРВО МЕСТО

“Кул као Теслa” (3,05)

Никола Аресенов VI1, Богдан Полетановић VI1, Александар Наумов VI1

ДРУГО МЕСТО

 “Кул као Теслин интервју” (4,29)

Милица Бајин Vi3, Наташа Бајин VII4 и Нина Сел VI3

ПОХВАЛЕ

Кул као Тесла” (2,24 мин)

Анастасија Брусин VI1, Маша Туцић VI1, Јана Павловић VI1

“Кул као мост без реке” (4,13 мин.)

Матија Кречев VIII3

Кул као екологија” (2,17 мин.)

Милана Јокић VII2

 

Екипу школе за “Ноћ истраживача 2016.” припремала је и координирала проф. технике и информатике Снежана Врањеш, уз свесрдну помоћ наставница Ане Јованов, Ибојке Ерић, Ренате Лазар Декањ и Милице Кирћански.