trka-plakat-480x430

“Имамо циљ – дођи на старт”

У суботу 24. септембра у Авив парку Зрењанин, Црвени крст Зрењанина, у сарадњи са Градском управом града Зрењанина и Спортским савезом града Зрењанина, организује хуманитарно-спортску манифестацију ДЕЦА – ДЕЦИ, ОДРАСЛИ СВИМА.

Један од сегмената ове манифестације биће и ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО, једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста, намењена деци и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост и промовише здраве стилове живота.

Уз мото: ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ, промовисаће се циљ овогодишње акције да се продајом учесничких бројева (који се, иначе, могу купити на сам дан трке, на старту, по цени од 50 динара) и путем спонзорства, прикупе средства за куповину апарата за дијагностику деформитета локомоторног система за децу Предшколске установе „Бошко Буха“ у Зрењанину.

Програм манифестације почиње у 10 сати Мини олимпијадом Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама, уз учешће представника десет градова Војводине.

Сама Трка за срећније детињство стартује у 11 сати. Трка је отвореног типа за све ученике основних школа (уз куповину стартног броја), по узрасним категоријама. Након тога следи ревијална трка, за све грађане посетиоце Авив парка.

Осим тога, биће организована и акција добровољног давања крви, од 10 до 12 сати, за све пунолетне и здравствено способне посетиоце.

Позивамо све ученике и њихове родитеље да дођу у суботу и учествују у овој спортској манифестацији, хуманитарног карактера.