Европско село 2016.

Европско село, дечја манифестација, чији је основни циљ упознавање различитих народа и држава, чланица Европске уније, окупила је  12. маја 2016. године,  у зрењанинској хали „Медисон“,  ученике, наставнике, родитеље, госте… 27 основних школа Зрењанина и околине. Ово је пети пут да се школе окупљају током маја месеца, око Дана Европе, са истим циљем.

Већ пар месеци, од дана када су извукли државе које ће представљати, учесници су се припремали за завршни догађај. У школама се истраживало, припремали материјали и презентације, учило о историји, науци, култури, обичајима… изабране земље. Завршна манифестација представља само круну дотадашњег рада и презентацију свега наученог.

Наш задатак, ове године, био је да представимо Републику Пољску. Свестраним ангажовањем великог броја ученика, учитеља и наставника, потрудили смо се да ову државу и њен народ достојно представимо. Мислимо да смо у томе успели, као и све остале школе, те је у хали Медисон јуче могла да се „пропутује“ читава Европа, да се научи много тога новог на припремљеним штандовима, да се забави и ужива у припремљеном програму, али и раличитим украсима, са обележјима држава, као и ђаконијама разних народа. Било је шарено и весело, распевано и разиграно.