„Жарковци“ предавачи на ИТ трибини

 

На Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину, 20. и 21. априла одржана је едукативна трибина на тему информационих технологија, под називом „Зрењанински информатички времеплов“. Циљ ове трибине, поред промоције и едукације, био је и довођење што већег броја стручњака из ове области у наш град.

Поред тога што су организовани различити и врло корисни догађаји из ИТ сектора, учесници трибине имали су прилике да се упознају и са занимљивостима из света и могућностима решавања различитих проблема из ове области.

Учесници трибине били су реномирани предавачи, власници и представници фирми из ИТ сектора. Позив да одрже своја предавања добила су и два професора наше школе, Снежана Врањеш и Срђан Илијев.

Наставница која предаје у нашој школи техничко и информатичко образовање, Снежана Врањеш, представила је са учеником одељења 8/2, Теодором Курјаком рад на бази управљачких система који налази примену у савременој машинској и роботизованој индустрији, те одржала предавање пред широким аудиторијумом на тему „Примена интерфејс технологије у настави предмета техничко и информатичко образовање“. Рад је изазвао велику заинтересованост струке, јер се овако нешто до сада није радило у оквиру предмета техничко и информатичко образовање, с обзиром на то да је представљен уређај направљен искључиво у домаћој радиности коришћењем и применом информационе технологије са софистицираним софтвером намењеним за машинску индустрију.

Позив да одржи предавање је имао и Срђан Илијев, наставник Информатикe и рачунарствa у нашој школи. Он је говорио о својим искуствима на тему „Искуства у обуци рада на рачунару у приватним и државним школама“.

 

Припремила: наставница Снежана Врањеш