Песничка штафета 2016.

Већ 42. годину за редом свакога пролећа овим нашим банатским крајевима путује песнички караван, предвођен једним песником, који десетак дана обилази школе Зрењанина и околине, у потрази за најлепшим стиховима малих песника основаца.

Схватили сте и сами, реч је о Песничкој штафети, традиционалној манифестацији Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, коју овог априла дочекујемо 42. пут. Гост водитељ ове године је Дејан Алексић. Тим поводом објављена је и представљена његова нова књига „Бајке плене и са сцене“.

Песничку штафету у нашој школи дочекали смо у среду 20. априла. Добродошлицу песнику први су пожелели ученици II4 и III4 који су са учитељицама Људмилом Воркапић и Драганом Радоњом припремили програм сачињен од стихова нашег госта, тачније одиграли су одломке бајке у стиху Ивица и Марица, која се налази у поменутој књизи.

Након тога „старијем колеги“ представили су се наши млади песници, ученици од 1. до 7. разреда, укупно њих 20. Жири је имао тежак задатак, али за нијансу бољи од осталих били су: Филип Шубони II1 и Мина Мијатовић II1, у конкуренцији млађих разреда, као и Лука Станаћев VI2, међу старијим ученицима, чиме су се пласирали у наредни круг такмичења.

Завршна свечаност манифестације „Песничка штафета“ одржаће се 22. априла у Културном центру Зрењанина.