У посети Карађорђевићима

У петак, 8. априла 2016. године, ученици наше школе, чланови Клуба за Уједињене нације и историјске секције, са својим наставницама  Славицом Новаковић и Кристином Барши, као и директорицом Иваном Бошњак, посетили су Београд у оквиру редовних активности Клуба за Уједињене нације.

После посете Храму Светог Саве, посетили су Краљевски комплекс.

Имали су прилику да се сусретну са историјом породице Карађорђевић, а и са Њ.К.В. Александром Карађорђевићем лично. Он и његова супруга су се обратили ђацима, захвалили се на посети и симболичним поклонима које су добили од наше школе.

После заједничког фотографисања, ученици су са својим наставницама кренули до самог центра Београда, где су отишли у планирану посету Народној банци Србије.

Посета главном граду завршила се обиласком изложбе о Михајлу Пупину, која се налази у Историјском Музеју Србије. Изложба је интерактивна и садржаји су веома заинтересовали све присутне.

Пар дана по повратку из Београда, Њ.К.В. АлександарКарађорђевић, послао је писмо којим се, уз лепе жеље за будућност, ђацима и наставницима школе захваљује на посети.