Шеширијада 2016.

Након озбиљних припрема и тематског дана посвећеног шеширима, одржаног у нашој школи, у петак 18. марта, дочекали смо и дан велике „Шеширијаде у граду“, среду 23. март. Кишни дан покварио је планове везане за дефиле шешира кроз центар града, али добро расположење и намеру да приуштимо себи, заједно са другарима из других школа, један незабораван дан, ништа није могло покварити.

Читав програм, као и дефиле, сместили смо у велику салу Културног центра, тога дана препуну. Осим нас, као организатора манифестације, расположени и насмејани, са шеширима на разбарушеним главама, придружили су нам се ученици и учитељи из зрењанинских основних школа: „Вук Караџић“, „Петар Петровић Његош“, „Ђура Јакшић“ и „Серво Михаљ“.

Било је дивно и незаборавно. Играло се, певало, рецитовало, глумило, док су се на главама, у центру пажње присутних, шепурили шешири свих величина, боја и облика.

Намера нам је да ова манифестација ученика зрењанинских основних школа једног дана постане традиционална и да сваке године шеширима поздрављамо почетак најлепшег годишњег доба – пролећа.