Школска слава Свети Сава

Поред Дана школе, дан обележавања школске славе Светог Саве, најсвечанији је дан у години за све ученике и запослене у школи. Тако је било и овог 27. јануара у нашој школи, свечано и достојанствено. Обележили смо славу како то доликује свакој домаћинској кући, уз икону, славски колач, жито, свећу… са пуно гостију: ученика, родитеља, колега, пријатеља школе.

Након славског обреда, који је одржао отац Радивоје, овогодишњи кумови школе ученици VIII 4 са својом разредном Славицом Новаковић, кумство за следећу годину предали су Љубомиру Станисављеву, заменику председника Скупштине града, а некадашњем ученику наше школе.

Након тога погледали смо приредбу, коју су овога пута припремили ученици старијих разреда, драмска секција са наставницама Драганом Табачки, Емилијом Ћоровић, Милицом Ненин, као и хор са наставницом Вером Сабо, а у веома лепо урађеној сценографији ликовне секције Хајналке Ђокић. Присутне је и ове године посебно одушевио мешовити хор ученика и наставника.

Прогласили смо и најбоље на овогодишњем Светосавском литерарном конкурсу. У конкуренцији млађих ђака прво место освојила је Анастасија Радосав ученица III 4, а међу старијима најбоља је била Нина Јовановић из VII 1. Њима је честитала и пригодне поклоне доделила директорица Ивана Бошњак.

По завршетку програма, сви присутни ученици послужени су житом, славским колачем и бомбонама.