Финале пре финала!!!!

Математичка  секција  организовала је још једно такмичење у склапању Рубикове коцке. Учестововали су ученици виших разреда. Невероватних 36 такмичара у састављању једне стране коцке и осам такмичара који су склапали целу Рубикову коцку.

 Ученици су аплаузом поздравили идеју наставника Радонић Ивана и такмичење је могло да почне. Публика је осим навијања имала прилику да се покаже и у познавању формула за површину , запремину и дијагоналу коцке..

Љубитељи енглеског језика су објаснили одакле назив „а на куб” асоцијацијом на енглеску реч cube (коцка).

Домаћини су били ученици 54 који су под будним оком наставницa Кристине Барши и Зоране Раичевић  мерили време и бринули да све протекне како треба.

Овога пута највише награда однели су шестаци. Победник у склапању једне стране је Никола Живков 63, друго место Никола Лукић 85 , а треће место Дарко Дајић 63 (који је у полуфиналу постигао рекорд школе са временом од 8 секунди).

У великом финалу у састављању целе коцке овога пута најбржи је био Денис Олах 61, Милана Јокић 62 је освојила друго место, а трећи, овога пута, био је  Лука Новаковић ученик 61.

Награде (чоколаде облика четворостране призме) је на радост такмичара поделила наставница математике Кристина Барши.

Припремила: наставница математике Зорана Раичевић