Представници Савеза за шкoлски спорт Србије посетили су нашу школу. Циљ је био одржавање семинара на којем су ученике-новинаре, заправо тридесетак заинтересованих ученика наше школе, упознали са тим како се стварају вести, пишу новинарски чланци, снимају ТВ прилози.  С обзиром да смо и прошле године учествовали у пројекту „Ђак-репортер“ шаљући извештај са школског хуманитарног турнира, наша школа је за ову школску годину од представнице Савеза за школски спорт Србије Сање Угрен, добила сертификат о учећу у пројекту и ове године.

Семинар-радионицу водила  је Катарина Синђелић, новинарка.

Како су ученици доживели ову радионицу и написали вест о дешавању, прочитајте:

***

Први дан децембра ове године у нашој школи , другачији и интересантнијим су учинили новинари и фотографи који су организовали радионицу у вези новинарства. Учествовали су заинтересовани ученици од петог до осмог разреда. Осим што су научили нешто ново, лепо су се забавили. Снимани су и интервјуи. Било је несвакидашње искуство свих присутних ученика.

 Ивана Мутавџић, VIII 4

***

Основну школу „Жарко Зрењанин“ посетили су новинари из Савеза за школски спорт Србије.Кроз занимљиву радионицу ђацима су приближили свет писаног и сниманог новинарства. Много ученика је заинтересовано овом радионицом одлучило да се прикључи новинарској секцији школе, и своје радове шаљу часопису „Племенко“, првом спортском дечијем часопису, који ће излазити као додатак „Спортском журналу“.

   Нина Јовановић VII 1

***

У нашој школи, 1.12., за време трећег и четвртог часа, Катарина Синђелић, новинарка, одржала је радионицу како би нас заинтересовала за свет новинарства. Измамила је дечије осмехе и обрадовала нас информацијом да и они могу постати ђаци –репортери. Увела нас је у свет занимљивог занимања. Свако ко није слутио да је бити новинар интересантно, уверио се у то.

    Вишња Стојшин VIII 4

***

У ОШ „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину дошла је екипа из Савеза за школски спорт Србије. Међу њима, поред Сање Угрен, била је и  Катарина Синђелић, новинарка,која је водила радионицу.

У нашој школи већ постоји новинарска секција на којој пишемо чланке, шаљемо вести, осмишљавамо свој часопис, а новинарка нам је проширила знање о фотомонтажи, интервјуу, вести…

Ученици су били веома заинтересовани јер су сви имали жељу да науче нешто ново, што наравано, јесмо.

 

   Милица Томић, VIII 4