Дечја недеља

Од 5. до 11. октобра у нашој школи, као и у многим другим широм Србије, обележена је Дечја недеља. Мото овогодишње манифестације, која промовише права детета, био је: „Подршка породици – најбоља подршка деци“.

У нашој школи, али и ван школе са нашим ђацима као учесницима, толико дешавања, да их је тешко све побројати. Млађи ђаци су се упознали са Конвенцијом о правима детета, учествовали у квизу посвећеном овој теми, играли игру „Тајни пријатељ“, посетили “Биоскоп у школи“, играли замену улога са својим учитељима, првачићи су примљени у „Дечји савез“, цртало се по бетону, одржан је спортски дан. Гости наших ђака, поводим ликовних радионица у холу, били су пријатељи из Геронтолошког центра. За крај недеље одржан је врло успешан Дечји вашар.

Њихови старији другови, ученици од 5. до 8. разреда, учествовали су у спортским такмичењима, такмичили се у квизу о Конвенцији о правима детета, обишли Историјски архив града Зрењанина, ишли у посету вршњацима у Дечјем селу у Сремској Каменици, посетили предавање у Градској народној библиотеци, уређивали школско двориште, учествовали у радионицама о рециклажи, имали прилику да погледају изложбу макета и ликовних радова, да бораве на градском базену…

Поврх свега, током Дечје недеље преставници компаније Идеа су нас обрадовали значајном донацијом у виду еколошке учионице у школском дворишту, у којој је том приликом одржан и први школски час.